De diëtist is direct toegankelijk en dat houdt in dat u geen verwijsbrief nodig heeft. Daarnaast kunt u bij de praktijk terecht voor een algemeen voedings- en leefstijladvies, maar ook voor vragen bij specifieke klachten of gezondheidsproblemen. De diëtist houdt rekening met alle factoren welke een rol kunnen spelen en maakt samen met u een passend advies op maat! 

Wanneer u een afspraak maakt bij Diëtistenpraktijk Fit, zal er een eerste consult ingepland worden. Tijdens dit eerste consult wordt onder andere besproken wat de reden van uw bezoek is. Het eerste consult duurt ongeveer 45 – 60 minuten. Hierin bespreken we ook eventuele andere klachten die mogelijk van invloed zijn, zoals hart- en vaatziekten of diabetes. Daarnaast wordt uw dagindeling, het huidige voedingspatroon, uw leefstijl en uw gewenste doel(en) besproken. Aan de hand hiervan wordt een advies opgesteld welke u per post of e-mail toegestuurd krijgt.

Vervolgconsulten begeleiding

De vervolgconsulten worden over het algemeen 4 – 8 weken later gepland. Deze consulten duren ongeveer 15-30 minuten. Tijdens de vervolgconsulten wordt het verloop van het opvolgen van de adviezen besproken.

Doel(en) bereikt? De diëtist bespreekt met u of u nog een vervolgconsult in wilt plannen ter controle om het bereikte resultaat te handhaven en terugval te voorkomen.

Wanneer u niet tevreden bent over een bepaalde gang van zaken, maak dit dan bespreekbaar met de diëtist. Samen zullen we kijken hoe we dit op kunnen lossen naar wederzijdse tevredenheid. Komen we er samen niet uit? Dan kunt u een klacht indienen bij de Landelijke Klachtencommissie Paramedici Eerstelijn.

Overgewicht en diabetes

Overgewicht

Bij overgewicht is er sprake van overtollig vet opgeslagen in het lichaam. Dit kan verschillende gezondheidsrisico’s met zich meebrengen zoals: hoge bloeddruk, diabetes type II, hart- en vaatziekten en gewrichtsklachten.

Ondergewicht

Ondergewicht

Ondergewicht kan verschillenden oorzaken hebben. Je kunt hierbij denken aan gebrek aan eetlust, kauw- en slikproblemen, ziekte zoals COPD, eetstoornis of depressiviteit.

Diabetes

Diabetes

Ook voor mensen met diabetes is het erg belangrijk om gezond te eten volgens de Schijf van Vijf. Denk hierbij aan voldoende groenten, fruit, volkoren producten, vis, peulvruchten, noten, zuivel, water en thee.

Hart- en vaatziekten

Hart- en vaatziekten

Hart- en vaatziekten is een brede verzamelnaam voor diverse aandoeningen aan het hart en de bloedvaten. De oorzaken hiervan verschillen per soort, maar er zijn een aantal risicofactoren voor het ontwikkelen hiervan.

COPD

COPD

COPD is een samenvattende naam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Klachten van benauwdheid en kortademigheid staan op de voorgrond. De longen zijn beschadigd en kunnen zich moeilijker vullen met zuurstof.

FODMAP

FODMAP

Steeds vaker zie ik mensen met en Prikkelbare Darm Syndroom in de praktijk met verschillende klachten als misselijkheid, krampen of een opgeblazen gevoel. Een FODMAP dieet kan hierbij helpen.

Jicht

Jicht

Jicht is een veelvoorkomende ontsteking welke wordt veroorzaakt door een overmatig gehalte aan urinezuur in een gewricht. Dit wordt veroorzaakt wanneer de nieren niet meer in staat zijn om het overmatige urinezuur af laten voeren.

Maag-, lever- en darmproblematiek

Maag-, lever- en darmproblematiek

Maag-, lever en darmproblematiek is een erg ruim omvattend begrip. U kunt in dit geval denken aan brandend maagzuur, ontstekingen, galstenen, misselijkheid, winderigheid en meer.

Voedselallergie

Voedselallergie

Voedselovergevoeligheid en voedselallergieën worden vaak met elkaar verward omdat de symptomen op elkaar lijken, maar toch is er een verschil. Lees verder voor de verschillen tussen de twee.

Sport voeding

Sport voeding

Beweging is erg belangrijk om fit en gezond te blijven. In het algemeen raad ik men vaak aan om dagelijks te zorgen voor minimaal 30 minuten bewegen. Het belangrijkste daarin vind ik om iets te kiezen wat u erg leuk vindt om te doen.

Zwangerschap

Zwangerschap

Ook bij zwangerschap is een gezonde voeding natuurlijk erg belangrijk. Je hebt het vast wel eens voorbij horen komen: ‘Zwanger?! Dan moet je eten voor twee!’ Dit is een fabel!