Powered by BMI Calculator

De Body Mass Index zegt iets over de verhouding tussen uw lengte en uw gewicht. Voor de uitkomst zijn er verschillende klassen welke iets zeggen over uw gezondheid. Door in het onderstaande uw lichaamsgewicht en lengte in te voeren, kunt u uw persoonlijke BMI waarde berekenen en krijgt u een indicatie van uw gezondheid op basis van uw gewicht naast uw lengte. 

De Body Mass Index kan niet voor iedereen gebruikt worden. Denk hierbij aan zwangere vrouwen en kinderen in de groei. In hun geval is er namelijk sprake van andere afkapwaarden. Ook voor (top)sporters is de BMI niet altijd even geschikt. Het BMI zegt, zoals hierboven omschreven, namelijk enkel wat over de verhouding tussen de lengte en het gewicht en niets over de verdeling van vetmassa en spiermassa. Bij (top)sporters is het dan ook raadzaam om een meting van de lichaamssamenstelling te doen.

Je gewicht is te laag in verhouding met je lengte! De kans is groot dat je een tekort hebt aan voedingsstoffen. Neem contact op met jouw huisarts of diëtist en zij kunnen jou verder helpen met bepalen van de verhouding tussen lengte en gewicht en het streven naar een gezond gewicht met gezond voedingspatroon.

Je hebt een gezond gewicht! Ga zo door! Met een gezond gewicht is de kans op verschillende ziektes kleiner. Krijg je dagelijks ook genoeg vitamines en mineralen binnen? De diëtist kan u hiermee verder helpen om te streven naar een volwaardige voeding.

Uw gewicht is te zwaar in verhouding tot uw lengte. Het risico op hart- en vaatziekten en andere chronische aandoeningen is verhoogd. Probeer wat af te vallen om deze gezondheidsrisico’s te verkleinen. De diëtist kan u hier bij helpen!

Uw gewicht is veel te zwaar in verhouding tot uw lengte. Probeer wat af te vallen om de grotere risico’s op hart- en vaatziekten te verkleinen. Aanpassingen in voeding en leefstijl zijn hierin heel belangrijk en daar kan de diëtist u goed bij helpen! Neem contact op om te bespreken wat er mogelijk is om deze gezondheidswinst te halen.

Uw gewicht is veel te zwaar voor uw lengte en het risico op hart- en vaatziekten en andere chronische aandoeningen is vele malen hoger dan bij mensen met een gezond gewicht. Probeer echt wat af te vallen door onder andere meer te gaan bewegen en gezonder te eten. Uw diëtist kan u hier goed bij helpen!