Beweging is erg belangrijk om fit en gezond te blijven. In het algemeen raad ik men vaak aan om dagelijks te zorgen voor minimaal 30 minuten beweging. Het belangrijkste daarin vind ik om iets te kiezen wat u erg leuk vindt om te doen. Zo is het ook makkelijker om de richtlijn van minimaal 30 minuten lichamelijke beweging per dag te behalen. Uiteraard hoort bij goed bewegen ook sportvoeding.

Sportvoeding en beweging

Niet alleen bij verschillende ziektebeelden maar ook bij sport is voeding erg belangrijk. Een gezond voedingspatroon zal u helpen om de sport zo goed mogelijk uit te kunnen oefenen, uw conditie op peil te houden of zelfs te verbeteren, spiermassa te doen groeien, vetmassa doen dalen en prestaties te verbeteren. Wanneer u echt gericht bent op het verbeteren van prestaties en / of groei van spiermassa dan spelen onder andere de eiwit- en koolhydraatverdeling een grote rol. De diëtist kan op basis van uw huidige voedingsintake, beweging en eventuele andere factoren een persoonlijk advies berekenen en opstellen om deze doelen te behalen.

Bekijk ook onze andere diensten: Overgewicht, diabetes mellitus, zwangerschap, hart- en vaatziekten, COPD, maag- lever- darmproblematiek, FODMAP dieet, voedselallergieën, ondergewicht, jicht.