Wortelsoep

Voedingswaarde per portie:

Energie: 70 kcal

Eiwit: 1,5 gram

Koolhydraten: 9 gram

Vet: 2,5 gram

Verz. Vet: 0,7 gram

Zout: 2.6 gram

 

Benodigdheden – 6 personen

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1300 ml water
  • 1-2 bouillonblokjes (kip of vis)
  • 8 winterpenen
  • Één handje verse basilicum
  • 2 theelepels oregano
  • 1 rode ui
  • 1 knoflookteen

 

Bereidingswijze wortelsoep

  • Pers als eerste een knoflookteen en snijd de rode ui fijn. Fruit het vervolgens samen in een soeppan met een eetlepel olijfolie.
  • Voeg vervolgens 1,3 L water toe en ca. 2 bouillonblokjes (kip of vis).
  • Voeg zodra het kookt 8 winterpenen toe (geraspt en in stukken gesneden).
  • Kook deze daarna ca. 20 minuten mee tot deze beetgaar zijn.
  • Haal dan de wortel stukjes er weer uit met een spatel en pureer deze in de blender of met een staafmixer.
  • Voeg als laatste het mengsel vervolgens weer toe aan de bouillon. Voeg vervolgens nog een aantal vers gesneden basilicum blaadjes toe en twee theelepels oregano. Nu is je wortelsoep klaar.

 

Eet smakelijk!

 

Voeg reactie toe

Your email address will not be published. Required fields are marked *